Elektro

Nebezpečenstvo pri elektrických kolobežkách

Elektrické kolobežky sa rozbehli v plnom prúde. Každý jeden občan by chcel mať doma elektrickú kolobežku. Elektrická kolobežka predstavuje aj veľké riziko pri jej používaní. Mnohí kolobežkári nenosia žiadne ochranné pomôcky, aby sa pri jazde na elektrickej kolobežke nezranili alebo si nespôsobili vážne dopravné zranenia. Povinnou ochrannou pomôckou by mala byť jednoznačne prilba. Bez prilby sa ľudia vystavujú príliš veľkému riziku, ak cestujú za pomoci elektrickej kolobežky. Aj vy ste už išli na elektrickek kolobežke? Mali ste na sebe nejaké bezpečnostné ochranné pomôcky? Myslím si, že ste jazdili bez nich. Je to jednoduchý spôsob, no veľmi nebezpečný.

kolobežky

Ďalšie nebezpečenstvo vám hrozí, ak jazdíte na elektrickej kolobežke veľmi rýchlo. Rýchla jazda môže byť pre vás síce dobrá a rýchlo sa prenusiete na miesto, kde ste sa vybrali, no zároveň veľmi ohrozujete svoj život. Nielen svoj život ohrozujete, ale životy aj chodcov alebo detí, ktoré sa môžu vyskytovať na chodníkoch alebo priechodoch cez cestu. Po meste sa nachádzajú rôzne stanovištia, kde môžete zaparkovať svoju elektrickú kolobežku. Väčšina miest už disponuje elektrickými kolobežkami pre verejnosť, kde si len zaplatíte svoju jazdu. Nemusíte ani len doma vlastniť elektrickú kolobežku.

jazda na kolobežke

Už ste počuli o prípade, keď vybuchla elektrická kolobežka priamo v byte? Neviem, v ktorom meste sa to stalo, ale tento prípad sa objavil. Elektrickú kolobežku by ste taktiež nemali nechávať celú noc na nabíjačke. Dlhé nabíjanie môže spôsobiť prehriatie a tým pádom aj požiar vo vašom byte. Rýchlou jazdou na elektrickej kolobežke sa dokáže rýchlo vyskytnúť nejaká zrážka alebo nehoda. Mali by ste obmedziť svoju rýchlosť na elektrickej kolobežke. Vyhnete sa zbytočným problémom. Číha na vás nebezpečenstvo na každom kroku. Prečo toľko riskujete pri jazde na elektrickej kolobežke? Je rýchla jazda pre vás nevyhnutnosťou? Či prídete na miesto určenia o minútu skôr alebo neskôr, už tak veľmi nezáleží. Nemali by ste rýchlou jazdou riskovať svoj život.